søndag 15. februar 2009

Rick Mofina: Den Perfekte Grav



Tittel: Den perfekte grav
Originaltittel: A Perfect Grave
Forfatter: Rick Mofina
Utgitt: 2008 (originalutg. engelsk i 2007)
Forlag: Schibsted forlagene

Seattle Mirrors Jason Wade er tilbake med klare formaninger fra redaktøren om at man ikke kan hvile på gamle laubær. Wade må komme opp med en knallstory, og det uten å såre sjefens udugelige protegé som i anledning et rystende nonnedrap har blitt klistret pent ved hans side.

Wades ekskjæreste kriminalbetjent Grace Garner leder etterforskningen. I alle Mofinas bøker jobber presse og drapsavsnittet side om side. Hver av aktørene løser deler av puslespillet, og denne evige drakampen om informasjon er en viktig brikke i å skape det nære forholdet leseren får til bokens personer. Scenen er som alltid Seattle.

Parallelt med etterforskningen av drapet på nonnen Anne Braxton følger vi enken Rhona Boland i kampen mot sønnen Bradys kreftsykdom og privatetterforskeren Henry Wade (Jasons far) i oppnøstingen av hva som egentlig skjedde den gangen han etter et skjebnesvangert oppdrag valgte å tre ut av politiet. Naturligvis er ingen av historiene tatt ut av det blå. Som Rick Mofina har demonstrert i alle sine tidligere romaner er han en mester i å starte å pusle helt ute i hjørnene, for etterhvert å snøre puslebitene - som hver for seg er engasjerende nok - sammen til et intrikat og overraskende bilde inn mot midten.

Jeg skal forsøke å ikke røpe så mye av hendelsesforløpet, men jeg kan si så mye som at det ikke er så veldig mange andre krimforfattere som klarer å lage en fengende og troverdig historie der et nonnedrap henger sammen med en anleggsgartner og en fange som nylig er sluppet ut av et høysikkerhetsfengsel etter å ha sonet en dom for et svært brutalt ran for over 20 år siden... Mofina kan dette. Han serverer nok en spennende politikrim med klassisk etterforskning, intrikate detaljer satt i en literærteknisk nærmest perfekt ramme. Det er tilnærmelsesvis umulig å ikke like "Den perfekte grav".

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar