mandag 23. februar 2009

Nicci French; De Levendes Verden


Tittel: De levendes verden
Originaltittel: Land of the Living
Forfatter: Nicci French
Utgitt: 2006 (norsk utg.)
Forlag: N.W Damm & Søn AS

I Nicci Frenchs Londonbaserte psykologiske thriller treffer vi offeret Abigail - Abbie - Deveraux. Abbie sliter med å huske noe om hvordan hun plutselig har endt opp i denne situasjonen. Trolig har hun fått et kraftig slag mot hodet og en påfølgende hjernerystelse. Det eneste hun vet er at hun er fanget et ukjent sted av en ukjent gjerningsmann og sitter bundet med en hette over hodet. Det hele fortoner seg som en setting vi kjenner fra "Silence of the Lamb".


Vi følger innledningsvis Abbies kamp mot snikende håpløshet og mot den brutale kidnapperen. Vi vet at hun vil vinne. Hovedpersoner dør ikke etter få kapitler. Vi får en fluktscene som vanligvis ville endt de fleste andre bøker. Men det er her Nicci Frenchs psykologiske thriller virkelig setter inn. Abbie husker ingenting fra perioden før dette har hendt. Hun er ute av stand til å gjøre rede for seg. Politiet har kun indisiser. Det blir Abbies nitidige oppnøsting av sitt eget liv.

Nicci French krydrer historien med et bra og kredibelt persongalleri, det er spennende og relevante bihistorier som umerkelig flettes inn i hovedtemaet som er det svarte hullet i Abigails hukommelse.

Dette er jakten på en forbryter, er det ikke? Vel, Abbie kan ikke huske. Damm serverer en annerledes men meget vellykket pageturner fra en av våre ledende krimforfattere. Verd å lese!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar