onsdag 19. august 2009

Camilla Läckberg - Havfruen


Tittel: Havfruen
Forfatter: Camilla Läckberg
Utgitt: 2009
Forlag: Gyldendal


I Camilla Läckbergs sjette bok drar vi tilbake til Läckbergs hjemsted
Fjällbacka. I den søvnige svenske småbyen klarer ikke engang en forutstående tvillingfødsel å sette en stopper når Erica igjen bestemmer seg for å følge opp sakene og sette dagsorden for sin mann, politibetjent Patrick Hedström.


Når familiefaren Magnus Kjellner blir funnet fastfrosset i isen flere måneder etter at han er meldt savnet høres dette ut som den samme gamle historien vi har hørt mange ganger før - inntil de mystiske trusselbrevene som Fjällbackas nye forfatterdebutant (Christian) mottar begynner å trekke oss dypere og dypere inn i en mørk historie som startet over 30 år tidligere. Er det en sammenheng mellom Magnus Kjellners død og trusselbrevene forfattervennen mottar? Erica konfronterer Christian med brevene, men møtes bare av en vegg av motvilje og taushet. Hun blir nyskjerrig, kobler inn Patrick og graver dypere. Läckberg holder leserne sine i et jerngrep og jager oss gjennom sidene mens tragedien er i ferd med å eskalere. Dette er spenning helt til siste slutt.

Havfruen serverer et spennende stykke detektivarbeid, samtidig som vi får være med inn i et "levende" miljø. Läckberg fortsetter å knytte oss tett til karakterene som opererer i bøkene hennes. Havfruen er en nyansert og sørgmodig vakker historie med elementer du ikke kommer til å glemme når permene lukkes etter siste side. En velfortjent førsteplass på bestselgerlisten som helt sikkert vil produsere mange nye Läckberg-fans.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar