onsdag 19. august 2009

Liza Marklund - En plass i solen


Tittel: En plass i solen
Forfatter: Liza Marklund
Utgitt: 2008
Forlag: Piratforlaget


Denne herlig spennende krim'en fra sveriges krimdronning lar oss følge journalisten Annika Bengtzon på hennes åttende andrenalinfylte eventyr.

I den travle redaksjonen hos Kvällspressen finner vi de klassiske arbeidsplass-intrigene og vennesamtalene som krydrer flere separate saker (?) som Annika dekker for avisen. Liza Marklunds personer blir til tider litt "effektivt spisse" noe som helt klart er et historiedrivende element som trekker oss gjennom de tre ulike scenene: Annika Bengtzon som skilt journalist med sjefen fra helvete i Sverige, Annika Bengtzon graver seg frem i stygge drap på solkysten og historien om tre små jenter fra en ukjent tid på en ukjent gård i Sörmland.

Innledningsvis blir den svenske eks-hockeyspilleren og hans familie funnet drept i sin luksusbolig i Marbella. Marklund sender Annika på oppdrag for å skrive Kvällspressens historie. Gassdrap er nærmest daglig kost på Costa del Sol og drapet på familien Söderström ser ut til å være en uhyggelig ulykke i forbindelse med enda et innbruddsraid. Helt til skurkene blir funnet drept, politiet sitter med for mange ubesvarte spørsmål og Söderströms 16 år gamle datter er sporløst forsvunnet... Den gravende journalisten trekker oss inn i en historie hvor vi hele tiden værer farer som truer det involverte persongalleriet i en større overhengende konspirasjon med røtter tilbake til Sverige og til Marokko.

Krimen har blitt mottatt som "helt grei". Jeg likte boken. Den er effektivt fortalt, inneholder alt jeg forventer meg i en krim, historien er god og overraskelsesmomentene står kanskje ikke i kø, men de er der, og de holder! En pageturner jeg absolutt låner videre til mine beste venner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar